כן, שלחי לי עוד מידע לגבי ריפוי טבעי לשחלות פוליציסטיות!

אכילה מודעת

מה הכוונה באכילה מודעת?

אנחנו רוצים להגיע למצב של העצמה בזמן אכילה.

כל בחירה שלי במה שאני מכניסה לגוף- היא בחירה מודעת.

לרוב, אנחנו נמצאים במצב של אוטומט ברוב שעות היום. האוטומט הזה משליך גם לשעות האכילה שלנו. כשניגשים לעזרה של נטורופת או תזונאי, המשימה הראשונה שהם נותנים זה לפתוח יומן אכילה ולתעד כל מה שנכנס לנו לפה.

לפעמים, התוצאות יכולות להיות ממש מפתיעות. מרוב שאנחנו רצים בחיים, מטופלים בילדים, עסוקים בעבודה, אנחנו אפילו לא שמים לב למה שאנחנו מכניסים לפה.

אכילה מודעת זה לא דיאטה. זה לאכול ולדעת מה אני אוכלת. לבחור עם מה אני רוצה להזין את הגוף שלי. להנות מחוויית האכילה.

למשל- אם אני לוקחת קוביית שוקולד ולועסת אותו באיטיות, מתרכזת במרקם ובאיכות השוקולד-החוויה שלי תהיה מספקת ונעימה יותר מאשר בליעת חפיסת שוקולד שלמה בזמן שיחת טלפון בהולה, בהיסח הדעת ומבלי לשים לב שסיימתי את החבילה.

נקודה נוספת וחשובה היא ההבנה- מה האוכל שאני מכניסה לגוף עושה לגוף שלי? איך הגוף שלי מגיב למה שאני אוכלת עכשיו?

כדוגמת קיצון- מישהו עם אלרגיה למזון מסוים- הגוף שלו ישר מאותת לו שמה שהוא הכניס לגוף לא טוב בשבילו. לעומת זאת, יש אנשים שסובלים מרגישות למאכלים וזה, לכאורה, איתות יותר רגוע שהוא מקבל מהגוף ולפעמים אנחנו פחות רגישים להבין את האיתותים. הבעיה עם זה שמצב של רגישות גורם לאט לאט למצב דלקתי בגוף שמביא איתו שלל של מחלות כרוניות שניתן למנוע בקלות אם היינו מודעים לצרכים של גופנו.

אני שומעת מהרבה אנשים שהכל עניין של איזון- "אני לא אוכלת ממתקים כל יום, אבל פעם בשבוע לא יזיק"- אני חושבת שיש צורך להבין שכל אחד מתקדם ובוחר לפי הקצב שלו ובהחלט צריך לכבד את זה. מצד שני, אם היית מודע לכך שכל אוכל שנכנס לגוף, נספג לזרם הדם ואמור להזין את התאים שלך באנרגיה ובבריאות מיטבית או להפך- יכול ליצור מחלות כרוניות נוראיות, האם באמת היית בוחר לקחת את הביס הזה? (ומה אם הייתי מספרת לך שאפשר לאכול בשפע ואוכל כ"כ טעים שגורמים לכל התאים שלך לרקוד ריקוד מאושר?)

אחד הבונוסים הגדולים באכילה מודעת היא שמירה על משקל תקין ואפילו ירידה במשקל.

אז הנה כמה טיפים לאכילה מודעת שתוכלו לנסות: (מתאים גם לאמהות לתינוקות, אנשים בנסיעות, ולהנחלה לילדים שלנו)

  1. הכינו תפריט שבועית- כאשר אתם נותנים זמן לחשיבה למה אתם מתכוונים לאכול בשבוע הקרוב, אתם בוודאי תבחרו בחירות בריאות יותר. תוסיפו ארוחת בוקר, 10,צהריים וערב ולא לשכוח נשנושים בין לבין. בונוס- חיסכון בהוצאות כשיוצאים לקניות- קונים רק מה שצריך בתפריט.
  2. לאכול ברוגע- תנסו ארוחה אחת ביום להניח את הפלאפון בצד, ללא מסכים, נשימה עמוקה לפני שמתחילים לאכול- ותתרכזו באוכל שלכם. תהנו ממנו. תחשבו איזה דברים נחמדים אתם מכניסים לגוף שלכם לבריאות אופטימלית.
  3. תלעסו- גם אני חוטאת בזה. כשצריך לרוץ לתינוק שבוכה, לילד שצריך עזרה, למישהו שמתקשר, לפעמים אני מוצאת את עצמי בולעת את הארוחה כמה שיותר מהר רק כדי להספיק להכניס משהו לבטן. שימו לב שתחילת תהליך העיכול מתחילה בפה, בלעיסה- זה פירוק האוכל המכני היחיד שיש. ככל שנלעס יותר- יקל על מערכת העיכול שלנו לספוג יותר ויטמינים ומינרלים מהמזון שלנו. אז בואו ננסה להיות יותר מודעים ללעיסה.

אשמח לשמוע מכם-איך אתם מכניסים אכילה מודעת לחיים שלכם?

מחשבה 1 על “אכילה מודעת”

כתיבת תגובה

תפריט נגישות

לקבלת אוסף מתכונים לבריאות הורמונלית מלאו את הטופס הבא