לחם זרעים ללא גלוטן

הנה פתרון טעים לצליאקים, לרגישים ולנמנעים מגלוטן ולא רק!

הלחם הזה עשיר בשומנים בריאים שנותנים לנו אנרגיה זמינה.

והכי חשוב- הוא טעים וממש פשוט וקל להכנה!

לחם זרעים ללא גלוטן

רכיבים:

2.5 כוסות קמח שקדים (שקדים טחונים לקמח)

1/4 כוס קמח טפיוקה

1/4 כוס שומשום

1/4 כוס זרעי דלעת

1/4 כוס זרעי חמניה

שקית אבקת אפית (2.5 כפיות)

1/2 כפית מלח ים

3 ביצים (או 2 ביצי צ'יה)

1 כף חומץ תפוחים

1/2 כוס חלב קוקוס

2 כפות שמן זית

1/2 כפית מלח גס (לא חובה)

הוראות הכנה:

1- מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומרפדים תבנית כיכר בנייר אפיה.

2- בקערה גדולה, מערבבים יחד את החלב קוקוס יחד עם החומץ תפוחים ומניחים בצד.

3- בקערה נוספת, מערבבים יחד את כל המצרכים היבשים (חוץ מהמלח הגס).

4- לקערה הקודמת של החלב קוקוס וחומץ, מוסיפים את הביצים ושמן זית. מערבבים היטב.

5- מוסיפים פנימה את התערובת היבשה ומערבבים רק עד למרקם אחיד- לא לערבב יותר מידי.

6- העבירו את הבלילה לתבנית ופזרו מעל מלח גס.

7- אופים בערך 30 דק'- עד שקיסם נעוץ באמצע הכיכר יוצא נקי.

8- תנו ללחם לשבת 5 דק' והעבירו לרשת לקירור.

9- מאכסנים עטוף במקרר. והוא נהדר בהקפאה.

ספרו לי איך יצא לכם! בתיאבון!

10 מחשבות על “לחם זרעים ללא גלוטן”

כתיבת תגובה

לקבלת אוסף מתכונים לבריאות הורמונלית מלאו את הטופס הבא