בעולם שבו אנו חיים, אנחנו חשופים לרעלנים ממקורות רבים.
הנה כמה דוגמאות למקומות היותר מוכרים למציאת רעלים ולמקורות שאנו נחשפים אליהם על בסיס יומיומי-
באוכל שאנו אוכלים מוצאים רעלים:
- בפירות וירקות בגידול קונבנציונאלי- בריסוס הרב שהם עוברים
- באוכל המעובד שמצא מקום קבע במטבחים שלנו
- בבשר שאנו אוכלים שמלאים בהורמונים ושאריות אנטיביוטיקה
בחומרים שבשימוש יומיומי בבית:
- סבוני רחצה
- חומרי ניקוי
- איפור וקוסמטיקה
ובאוויר:
- זיהום אויר ממפעלים
- זיהום אויר מתחבורה
- זיהום אויר מסיגריות ודומיהן
איך כל הרעלנים האלה משפיעים על גופנו?
הרעלים האלה נכנסים אלינו לזרם הדם בקלות רבה ובעצם יוצרים דיאלוג עם התאים שלנו- דבר היוצר מוטציות בתאים שבסופו של דבר יכולים להביא לגידול של תאים סרטניים.
הכבד שלנו הוא אחד האיברים שעובד שעות נוספות על מנת לנקות את הגוף שלנו מהרעלים שהוא חשוף אליהם, דבר היוצר עומס רב על הכבד.
חשוב שנשלב בתזונה היומית שלנו מאכלים שעוזרים לכבד להתנקות מהרעלים שבו, מאכלים שעוזרים להוציא את הרעלנים מזרם הדם בטרם יפגעו לרעה בתאי הגוף.
לפניכם רשימת מאכלים שמומלצים להוסיף לתזונה היומית על מנת לנקות רעלים מהגוף: (שימו לב לדאוג שהמקורות הם אורגניים)
- ירקות ממשפחת המצליבים– ברוקולי, כרוב, קולרבי, כרובית- אלה ירקות עם נוטריינטים שתומכים בניקוי רעלים מהגוף. הם מפעילים אנזימים שעובדים לנקות את הגוף מרעלים ובנוסף, הם נלחמים ברדיקלים חופשיים ובגורמים הורמונליים של סרטן.
- לימונים– עוזרים לסנן את הרדיקלים החופשיים מהכבד בעזרת הכמות הגבוהה של ויטמין C שניתן למצוא בלימונים.
- ירקות עליים– במיוחד ירקות עליים מרירים- אחד הנוטריינטים שנמצא בירקות אלה נחקר והראה שהוא מדהים בכל כך הרבה מובנים ולענייננו- הם מסייעים בשמירה מפני גידולים סרטניים ותורמים ליכולת ניקוי רעלים טובה יותר לכלל מערכות הגוף.
- סלק– הסלק משמש כמנקה טבעי לכבד ומנקה את הדם שלנו. יש בהם מינרלים שמסייעים לחזק את זרימת הדם. יש בהם חומר שמנטרל רעלים כבדים והופכים אותם למסיסים במים כך שיוכלו להתנקות בקלות יותר מהגוף.
- זרעי פשתן– הזרעים הקטנים האלה עשירים בסיבים תזונתיים עם יכולת היאחזות ברעלים בגוף על מנת להוציא אותם בצורה קלה זו. הם גם עשירים באנטיאוקסידנטים וחומרים אנטי- סרטניים בשם ליגננים.
- כוסברה– בעל יכולות מרשימות להיאחז במתכות כבדות ולסלק אותם מהגוף. למי שפחות מתחבר לטעם של כוסברה- השתמשו בפטרוזיליה.
- בצל ושום– הירקות הכי בסיסיים שקל להכניס אותם לכל מאכל, תבשיל ומרק. החריפות שלהם מנקה רעלים מהאנזימים בגוף שעוזרים לנו להפטר מרעלים שבגוף.
מהם הדרכים שאתם משלבים מאכלים מנקי רעלים בתזונה שלכם?