למה משולש?…כי משתמשים בכל חלקי השומר בסלט הזה- הזרעים, העלים והפרי.פחות מקובל לחשוב על השומר כמזון-על (סופרפוד), אבל הוא אכן נחשב כך.2 נקודות בודדות על השומר:1- הוא עשיר בויטמינים כגון ויטמין C, ומינרלים כגון מנגניז, שמסייע בחילוף חומרים, שמירה על תאי הגוף, התפתחות ושמירה על עצמות ואיזון סוכר בדם.2- בנוסף, הירק עשיר בסיבים תזונתיים שתורמים לעיכול תקין ובריאות הלב.את הסלט הזה הכנתי בהשראה לשומר הראשון של העונה שהיה רזה עם עלים ירוקים.סלט שומר משולשרכיבים:3 בצלי שומר, חתוכים לרצועותחופן עלי שומר, קצוצים2 כוסות חסה, קצוצה1 מלפפון, חתוך לקוביות1 סלק חי, חתוך לרצועות דקות2 ענפי סלרי, חתוכים דק לרצועות2 כפות זרעי שומרלרוטב:1/4 כוס שמן זית1/4 כוס חומץ תפוחים1 כף חרדל דיג'ון1 כף סילאן2 כפיות רוטב סויההוראות הכנה:1- את השומר מניחים על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה. מפזרים מעל קצת שמן זית ומכניסים לתנור ל-20 דק'.2- את זרעי השומר משחימים במחבת יבש למשך דקה או 2- עד לריח ארומטי נעים ומניחים בצד להתקרר.3- מערבבים בצנצנת את רכיבי הרוטב ומשקשקים היטב.4- מערבבים יחד את רכיבים הסלט ומטבלים עם הרוטב לפי הכמות הנצרכת.לבריאות!!