יש הרבה מה לכתוב על תזונה בהנקה.
הפעם אתמקד בנושא של החלב עצמו. פנתה אליי מישהי שרמת החלב שלה פחתה והיא לא רצתה לוותר על ההנקה.
אז איך מגבירים ייצור של חלב אם בעזרת תזונה?
לפני התזונה וקודם כל, תאמיני ביכולות המדהימות של הגוף שלך.
דבר שני, ולא פחות חשוב- לעצור רגע ולבדוק, האם משהו השתנה? האם יש לי יותר לחץ לאחרונה? האם אני שותה פחות. ברגע שניגש לבעיה מתוך מודעות, לרוב כבר פתרנו את רוב הבעיה.
אז המלצה ראשונה שלי אליכן, יקרות… מים!
תשתו מים, והרבה.
לאחר הלידה האחרונה- חזרתי לבית מלא ילדים והמולה גדולה והתינוקת רק בוכה- עד שגיסתי המניקה ביקרה, הניקה אותה, ופתאום הילדה ישנה… מאותו רגע הקפדתי על השתיה בצורה אובססיבית. בבוקר למחרת יצאתי לבילוי במכולת האזורית והשקעתי בבקבוק סגול ויפה. מאז הוא לא עוזב אותי.
אחרי שעצרנו, הבנו, נחנו ושתינו…
יש מאכלים גלקטגוגים- שזה מאכלים שממריצים ייצור חלב אם. בואו נדבר על כמה מהמאכלים האלה שיכולים לעזור לנו בייצור חלב רב ואיכותי יותר:
שום-
בשום יש תרכובות כימיות להגברת ייצור החלב.
תוסיפו שום לכל תבשיל, טחינה וגריל בתנור יהפוך אותו לממרח מהיר ורך כמו חמאה.
שיבולת שועל-
מעבר ליכולת שלהם בהגברת חלב הם עוזרים לאזן רמות סוכר בגוף (במיוחד חשוב לסובלות מבעיות סוכר בהריון ולאחריה)
דייסת שיבולת שועל היא דרך נהדרת לפתוח את היום. קבלו מתכון כאן. או הכינו עוגיות קוואקר.
שומר-
בנוסף לייצור חלב רב יותר, הוא עוזר לתינוקות שסובלים מקוליק ומקילים על מערכת העיכול
את הזרעים אפשר ללעוס אחרי ארוחה לרענון הפה ובתוך תה הוא נהדר. את הירק ניתן להוסיף בסלטים או בקלות בגריל בתנור.
מאכלים עשירים בשומן בריא ו/או אומגה 3-
השומן כ"כ קריטי בשביל איכות השומן בחלב שלנו ובשביל התפתחות תקינה של המוח של התינוק שלנו. אפשר למצוא אומגה 3 או שומן בריא במאכלים הבאים: סלמון, אגוזי מלך (ואגוזים בכלל מכל הסוגים), זרעי צ'יה, זרעי פשתן, חלמון ביצה, שמן זית, אבוקדו, שמן קוקוס, שקדים (וממרח שקדים) וזרעים למיניהם.
הוסיפו לסלטים, לשייקים, לרטבים וכנשנוש במשך היום.
ברזל הוא מינרל קריטי לייצור חלב ובשפע. הוסיפו לתפריט שלכם כך:
עלים ירוקים, סלק, מולסה וקטניות כמו עדשים ושעועית.
סלטים בשפע, קטניות מבושלים כתוספת לסלט או במרקים ותבשילים, את המולסה אני מאוד אוהבת להוסיף כממתיק לדייסת שיבולת שועל בבוקר.
גזר-
יש לו יכולות לעורר יצור חלב תודות לבטא קרוטין שבהם. בנוסף- הם עשירים בויטמין A שמגביר את האיכות של החלב.
הכינו מראש גזרים מקולפים וחתוכים- אכסנו אותם מכוסים במים לשמירת טריותם ויש לכם נשנוש זמין ומצוין לכל השבוע.
אורז מלא-
מגביר ייצור חלב אם ע"י ממריצי הורמונים.
הקפידו להשרות את האורז המלא לפחות שעתיים לפני הבישול על מנת לפרק את הפיטוכימיקלים הקשים לעיכול, הכינו סיר גדול לכל השבוע.
בואו נסיים עם 2 מאכלים שמומלץ להמנע מהם:
קפאין- קפה ותה יש בהם כמויות נכבדות של קפאין. הקפאין מייבש את הנוזלים בגוף. אם בכל זאת אתם לא יכולים בלי כוס הקפה של הבוקר- הקפידו לשתות 2 כוסות מים בנוסף על מנת להחזיר את הנוזלים לגוף כדי שיהיה לנו מספיק נוזלים לייצור חלב.
נענע ומנטה- אלו תבלינים שמייבשים חלב אם ולכן כשיש אתגר בייצור חלב, מומלץ להמנע מהם.
מאחלת לכל המניקות שיהיה בשפע ובנחת בבריאות ובשמחה!