פסח מגיע בתחילת האביב. זה זמן שהטבע מתעורר לחיים ופורח והכל צבעוני ושמח.
גוף האדם לוקח חלק במהפך האביבי הזה.
זה זמן שאנחנו עוברים מהסתגרות בבית, מבלים יותר זמן בחוץ, ופותחים מעין "דף חדש".
זה זמן אידיאלי לניקוי מערכות וריסטארט לבריאות שלנו.
ואז… מגיע החג.
יש הרבה יראה ופחד סביב החג הזה. סביב האוכל.
מה נאכל? כמה יכאב לי הבטן? איך אשרוד?
אני מאמינה שרוב ההתעסקות והחרדות נובעות מחוסר היכרות עם אופציות נהדרות.
גם אם אנחנו מקפידים על אוכל כשר לפסח ואפילו בלי קטניות, אפשר לנצל את החג לניקוי מערכות מצוין וטעים!
אז בואו נדבר על כמה נקודות:
• מצה- בליל הסדר יש מצווה לאכול מצה בכמות מכובדת. למי שמאוד רגיש לגלוטן או לחולי צליאק יש אופציה למצה משיבולת שועל שנקיה מגלוטן. לשאר ידידיי, אני ממליצה לפחות על מצה שמורה שהיא עשויה מקמח מלא. קמח מלא עשיר בסיבים תזונתיים ולכן עוזרת במלאכת העיכול. בנוסף, מכיוון שעדיין עוברים כמויות גדולות של גלוטן במערכת (יותר על הגלוטן במאמר בהמשך), אנחנו רוצים לעזור בריפוי הקרום הפנימי של המעי. בשביל זה אני ממליצה להוסיף מאכלים ריריים- שעוזרים בריפוי הקרום של המעי. מאכלים ריריים: זרעי צ'יה (יש פוסקים שלא מחשיבים אותם קטניות), זרעי פשתן טחונים (לאוכלי הקטניות), במיה, אלוורה וחילבה. בנוסף, מומלץ מאוד להוסיף פרוביוטיקה (באופן קבוע) ומאכלים עשירים בבקטריה פרוביוטית- ששומרת על מעי בריא ומאוזן. שזה נמצא במאכלים מותססים כגון מלפפונים חמוצים ביתיים. (לא מה שקונים בקופסאות שימורים)
ומאכלים עשירים בפריביוטיקה- שזה מה שהבקטריה הטובה ניזונה ממנה. כגון- בצל, שום ותפו"א ירושלמי.
• שקדים ואגוזים- השקדים ואגוזים למיניהם הם כמו אבנים טובות של הטבע. הם מקור נהדר לחלבון, עשירים בסיבים תזונתיים ומלאים בשומן בריא. שלושת המרכיבים האלה הם בסיס לתזונה מאוזנת. על מנת להקל על מערכת העיכול- אני ממליצה לדאוג להשרות את האגוזים ושקדים מראש. לילה שלם או מינימום של שעתיים. מעבר לזה שהוא מוריד תרכובת שמעמיסה על המעי, היא גורמת לחומרים המזינים- לויטמינים ופיטוכימיקלים יכולת להיספג בקלות יותר במערכות הגוף. כמה רעיונות להוספת השקדים ואגוזים לתזונה היומיומית: להוסיף לשייקים, ממרחים כמו פסטו, קציצות, במאפים וקרקרים מקמח שקדים.
• ירקות- זו הזדמנות נהדרת להוסיף כמויות עשירות של ירקות לתפריט. ירוקים עליים יש להם תכונה לניקוי מערכת הדם וכל הצבעוניות של הירקות השונים מבטיחה הכנסה של מגוון רחב של ויטמינים ומינרלים מצויינים לגוף. בנוסף לסלטים, הוסיפו ירוקים למרק שלכם בסיום הבישול, ירקות בגריל, מאודים, בתוך קציצות, וכן, גם בשייק- תנסו להוסיף מלפפון או תרד ותופתעו כמה זה טעים 😊
חג שמח ומבריא! מירי