עוגיות ללא גלוטן- תשתמשו בתערובת קמח שלי- כאן
את העוגיות האלה אני מכינה כמעט קבוע לשבת- הם נהדרות לפינוק יחד עם כוס תה וגם הילדים שלי כולם אוהבים ואין להם מושג שהוא ללא גלוטן ועם רכיבים שמוסיפים בריאות.
שמן קוקוס- הוא אנטי בקטריאלי ואנטי פטרייתי- ומושלם לאפיה .
סוכר קוקוס- עוד מנפלאות צמח הקוקוס. הסוכר הזה יש לו ערך גליקמי נמוך ולכן לא מקפיץ רמות סוכר בדם. בנוסף הוא עשיר במינרלים.
ועכשיו למתכון:
עוגיות שוקולד צ'יפס- פקאן ללא גלוטן
רכיבים:
1 כוס שמן קוקוס
3/4 כוס סוכר קוקוס
2 ביצים אורגניות
1 כפית תמצית וניל טבעית
1 כוס תערובת קמח ללא גלוטן
1 1/4 כוסות קמח שקדים
1 כפית סודה לשתיה
קמצוץ מלח
1/2 חבילת שוקולד צ'יפס באחוז קקאו גבוה
1 כוס אגוזי פקאן קלופים
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מערבבים בעזרת מיקסר את השמן, סוכר, ביצים ווניל עד למרקם קרמי וצהבהב.
- מוסיפים לקערה את הקמחים, סודה לשתיה ומלח. מערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
- בעזרת כף מערבבים את השוקולד צ'יפס לתוך העיסה.
- על תבנית עם נייר אפיה מגלגלים עוגיות אחידות וחותמים על העוגיה עם אגוז פקאן.
- אופים למשך 8-12 דק' עד להשחמת העוגיה מעט.
- נותנים לעוגיה להתקרר לפחות 5 דק' לפני שמעבירים אותו מהתבנית (אחרת הוא יתפרק)
בתאבון ולבריאות 🙂