"אמא, רוצה עוגיה?"- כך שאל אותי הלל בן ה6.
"לא תודה", עניתי.
"אה- זה אסור לך, נכון?"
"לא מתוק שלי, זה לא אסור לי, אני בוחרת לא לאכול את זה, כי זה עושה שהגוף שלי לא יהיה שמח, ואני רוצה לתת לו את הכי טוב שרק אפשר"
אני מאמינה שזה אחד מהסודות לשינוי תזונתי מוצלח וכדרך חיים.
מצאתי את עצמי בגיל 35 עם שחלות פוליציסטיות, קדם סכרת, גידול צ'יסטה על המעי, חוסר אנרגיה מוחלט ועוד כל מיני דברים נהדרים.
לא הצלחתי להבין איך הגעתי למצב שהגוף שלי מתפרק. איך יכול להיות שכל חיי אני משתדלת לאכול בריא- ועדיין משהו לא מתפקד נכון?
זה מוביל לייאוש, לכעס על עצמי, כעס על הגוף שלי, ונוצר ניקור בינינו.
"אני עושה את מה שצריך ואתה לא משתף פעולה?! מעכשיו אנחנו בברוגז."
אבל, כולנו יודעות שזה לא באמת יעזור או ישפר משהו.
אז איך הצלחתי להביא למהפך בריאותי? להעלים את הצ'יסטה, להחזיר איזון לרמות הסוכר, ואפילו להפתר משחלות פוליציסטיות והתסמינים שמגיעים איתה?
עשיתי שינוי בתפיסה.
הבנתי שאני צריכה להתפייס עם עצמי, לחבק את עצמי ולהמשיך לעשות את העבודה עד שאני אדייק ואמצא את הטוב ביותר עבור הגוף שלי. לא הגוף של אמא שלי ולא הגוף של השכנה. אני עכשיו במצב של האזנה, של בדיקה, ואני לא מפחדת מהמסע, מהדרך.
ואני לא מתבאסת ממה שכביכול אסור לי לאכול- כי זה לא איסור- זו בחירה. בחירה מודעת. מתוך שמחה. שמחה שאני יכולה לבחור ויש לי את הכלים להבין וללמוד ולדייק את הבחירות שלי.
בספר מתכונים- "ארוחות בוקר לבריאות הורמונלית"– אני מקווה להביא לכן את הכלים הראשוניים על מנת לצאת למסע הדיוק שלכן.
מדובר על מעל 30 מתכוני ארוחות בוקר שונים שבכולן יש את הבסיס על מנת לאזן רמות סוכר ולדאוג לתפקוד זורם ומאוזן של המערכת ההורמונלית וכמובן לפתוח לנו את כל היום בטוב.
וזה בעצם צעד הראשון שלך להכיר מזונות מבריאים, פשוטים וטעימים כל כך, ולצאת למסע אל עצמך, אל מה שנכון ומותאם לגוף הפרטי שלך.
לכבוד השקת הספר הדיגיטלי "ארוחות בוקר לבריאות הורמונלית",
ולכבוד חודש כסלו,
אני נותנת לכן הצצה לאחד מהמתכונים האהובים עליי מהספר: "לביבות ירקות קארי"
מה שנהדר במתכון הזה, הוא שאפשר להכין כמות מראש, לאכסן במקרר שבוע או במקפיא במשך חודשים
ותמיד יהיה לנו ארוחת בוקר מזינה, משביעה וטעימה בשלוף.
לבריאות ובוקר טוב,
מירי
