אם את מחפשת פינוק לחנוכה שיחליף את הסופגניה ויהיה טעים ומותאם לתזונה מבריאה לשחלות פוליציסטיות, אלה הדונאטס עבורך!
דונאטס בציפוי שוקולד
רכיבים:
1/2 כוס קמח סורגום
1 כוס קמח שקדים
1/2 כוס קמח מרנטת הקנה (או טפיוקה)
1/2 כוס קמח אורז מלא
2 כפות פסיליום
4 ביצים
1/2 כוס חלב שקדים
1/2 כוס שמן אבוקדו
1/2 כפית מלח הימלאיה
1 כפית סודה לשתיה
6 כפות סירופ סיבי עולש
1 כפית תמצית וניל טבעי
חבילת שוקולד 70-80%
הוראות הכנה:
1- מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית דונאטס
2- מערבבים את הרכיבים היבשים בקערה ומניחים בצד.
3- בקערה שניה מערבבים יחד את הרכיבים הרטובים. הוסיפי לרכיבים היבשים וערבבי היטב. העבירי את הבלילה לתבנית הדונאטס
4- אופים במשך 18-20 דק' בערך- עם שהם שחומים מעט, מקררים במשך 10 דק' ומוציאים מהתבנית לרשת להמשך קירור
5- בזמן שהדונאטס באפיה- ממיסים את השוקולד בתוך קערה מעל סיר מים רותחים.
6- טובלים את הדונאטס בשוקולד ומקשטים עם ציפויים כמו קוקוס, שברי אגוזים וניבס קקאו
לבריאות ובתיאבון וחג שמח!
מירי
