
לא חייבים להרגיש שהבטן שלנו נדבקת לרצפה עם לחמניות של פסח.
המתכון הזה קל להכנה, ללא גלוטן, ואפשר ואפילו מומלץ להכין אותו לא רק בפסח!
לחם שום- שקדים
*ללא גלוטן*כשר לפסח*ללא קטניות*ללא חלב*טבעוני*ללא סוכר*
רכיבים:
2 כוסות קמח שקדים (שקדים טחונים לקמח)
1 כוס קמח קינואה
1/4 כוס קמח טפיוקה
6 שיני שום, קצוצות דק
שקית אבקת אפיה (2.5 כפיות)
1 כפית מלח ים
2 ביצי צ'יה**
1 כף חומץ תפוחים
1/2 כוס חלב קוקוס
2 כפות שמן זית
הוראות הכנה:
1- מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומרפדים תבנית כיכר בנייר אפיה.
2- בקערה גדולה, מערבבים יחד את החלב קוקוס יחד עם החומץ תפוחים ומניחים בצד.
3- בקערה נוספת, מערבבים יחד את כל המצרכים היבשים .
4- לקערה הקודמת של החלב קוקוס וחומץ, מוסיפים את הביצי צ'יה ושמן זית. מערבבים היטב.
5- מוסיפים פנימה את התערובת היבשה ומערבבים רק עד למרקם אחיד- לא לערבב יותר מידי.
6- העבירו את הבלילה לתבנית כיכר מרופדת בנייר אפיה.
7- אופים בערך 30 דק'- עד שקיסם נעוץ באמצע הכיכר יוצא נקי.
8- תנו ללחם לשבת 5 דק' והעבירו לרשת לקירור.
9- מאכסנים עטוף במקרר. והוא נהדר בהקפאה.
** ביצת צ'יה- 1 כף זרעי צ'יה (עדיף טחונים אבל לא חובה) + 1/4 כוס מים חמימים- מערבבים היטב ונותנים לנוח 3-5 דק' עם לקבלת מרקם ג'לי
ספרי לי איך יצא לך!
בתיאבון וחג שמח!
מירי
12 מחשבות על “לחם שום- שקדים”
במה אפשר להחליף את הצ׳יה בפסח?
צ'יה היא כשרה לפסח… אפשר תמיד להחליף עם ביצים.
במה אפשר להחליף את הצ׳יה בפסח?
צ'יה היא כשרה לפסח… אפשר תמיד להחליף עם ביצים.
במה אפשר להחליף את הצ׳יה בפסח?
צ'יה היא כשרה לפסח… אפשר תמיד להחליף עם ביצים.
יש קמח שאפשר לשים אותו במקום קמח קינואה? (חומוס/תירס/אורז מלא/ שיבולת שועל?)
ממליצה לנסות עם קמח חומוס- אני אוהבת אותו ממש בכל מה שקשור באפיה ללא גלוטן. ספרי איך יצא!
יש קמח שאפשר לשים אותו במקום קמח קינואה? (חומוס/תירס/אורז מלא/ שיבולת שועל?)
ממליצה לנסות עם קמח חומוס- אני אוהבת אותו ממש בכל מה שקשור באפיה ללא גלוטן. ספרי איך יצא!
יש קמח שאפשר לשים אותו במקום קמח קינואה? (חומוס/תירס/אורז מלא/ שיבולת שועל?)
ממליצה לנסות עם קמח חומוס- אני אוהבת אותו ממש בכל מה שקשור באפיה ללא גלוטן. ספרי איך יצא!