איך הופכים את ילדינו לפודיז קטנים ואוהבי מזון?
הכל עניין של חוויה. תחשבו על עצמיכם- הזכרונות שנעוצים בנו חזק הם חוויות שעברנו.
לחץ סביב אוכל מייצר מגננות ואנחנו רוצים לדאוג לחוויות טובות סביב האוכל.
אחד הדרכים הכי חשובות לייצר את זה, זה בשיתוף הילדים.
מה זה אומר בפועל?
אז הנה כמה רעיונות שתוכלו לאמץ:
לתת לילדים להיות שותפים ביצירת רשימת קניות או תפריט שבועי
לתת להם לבחור מידי שבוע פרי או ירק חדש שהם רוצים לטעום או להכין איתו מתכון חדש.
לחפש ביחד מתכונים חדשים להתנסות בהם.
לספר לילדים בזמן שהם אוכלים מה כל דבר עושה להם לגוף- מעבר לידע הנוסף שהם מקבלים זה יעודד אותם לעשות בחירות טובות ונכונות לגוף שלהם.
תנו להם להיות שותפים בהכנת האוכל- תנסו לקבוע זמן קבוע שבו אתם נכנסים יחד למטבח- זה יכול להיות להכנת מתכון חדש וזה יכול להיות להכנת שייק ביחד
בנוסף, בזמנים של חופשות, יש דרכים נהדרות להוסיף לחוויה החיובית סביב האוכל:
סיורים חקלאיים
קטיף משפחתי
סדנאות בישול
סיורי ליקוט
משחקים משפחתיים במטבח