יש מעל 50 שמות לסוכר.
מבחינתי הוא מתחלק ל-2 קבוצות עיקריים:
סוכר טבעי בפירות וירקות
סוכר מעובד שמוסיפים לתוך מאכלים.
הסוכר הטבעי בפירות וירקות הוא קריטי לתפקוד הגוף, ובמיוחד לתפקוד המח שלנו.
לאחר הארוחה, האוכל שלנו מתפרק עד לגלוקוז.
הגלוקוז הוא בסיסי לתפקוד התאים בגוף וללא הגלוקוז התאים מתים ולכן, לגוף יש מערכת שמאכסנת גלוקוז עודף שאין בה צורך כרגע לשעת הצורך.
הסוכר הוא לא רק הכרחי, הוא גם טעים.
כשטועמים משהו עם סוכר, יש השפעה על בלוטות הטעם שמניעים מסרים למערכות במח שגורמים לשחרור חומר בשם דופמין.
הדופמין גורם להרגשת שמחה, החיים טובים.
אבל…
יותר מידי סוכר יכול לגרום להרס נוירולוגי ממשי.
כשאוכלים יותר סוכר מהנצרך, הדופמין נהיה פחות רגיש, ולכן נצרך כל פעם לכמויות גבוהות יותר של סוכר על מנת להגיע להרגשת השמחה המיוחלת.
מעבר לנזקים של עודף סוכר על אינסולין, השמנת יתר, סכרת ועוד,
המחקרים מראים שהפרשת יתר של דופמין גורמת לנזקים נוירולוגים כגון- בעיות זכרון וקושי לימודי, התמכרות לסוכר (שכאשר מנסים להתנקות מההתמכרות יש תופעות לוואי דומות לניקוי מסמים כגון דיכאון, חרדות, כאבי ראש ועוד).
לא כ"כ מפתיע שמחקרים רבים מצביעים על הקשר בין צריכת דיאטה עשירה בסוכרים לבין מחלות קוגנטיביות ונוירולוגיות כגון אלצהיימר, בעיות קשב וריכוז ועוד.
החדשות הטובות- אפשר להפוך את ההשפעות השליליות של הסוכר על הגוף ולחזור לאיזון ומח בריא.
בצעדים קטנים, נסגל לעצמנו הרגלים בריאים יותר ותזונה מאוזנת יותר ונראה ברכה ובריאות בעמלינו.
הצטרפו אליי לסדנת בישול- "נקייה מסוכרים", כדי להתחיל את המסע שלכם לחיים משוחררים מהתמכרות לסוכר.
לחיי בריאות בשמחה ובקלות!
לחצו כאן לקבלת פרטים על הסדנאות!
