דיברנו הרבה לאחרונה על סוכר, רמות סוכר בדם והשפעת הסוכר על המערכת ההורמונלית.
רציתי הפעם לגעת ספציפית לנשים שמתמודדות עם שחלות פוליציסטיות ויש להן גם כבד שומני.
בואו נתחיל בלהבין מה זה כבד שומני-
התפקיד של הכבד לאכסן אנרגיה, לעזור בעיכול מזון ובשחרור פסולת ורעלים מהגוף.
כבד שומני זה מצב שבו 5-155 ממשקל הכבד הוא משומן.
אנחנו נדבר ספציפית על כבד שומני שלא מאלכוהול- NAFLD
המצב של כבד שומני מגיע מהצטברות גדולה מידי של שמן בכבד שמגיע מרגישות לאינסולין, לחץ דם גבוה (שמעיד על קדם סכרת או סכרת)וכמות גדולה של טריגליצרידים בדם.
אחד העומסים הגדולים על הכבד שלנו זה דווקא הפרוקטוז.
פרוקטוז הוא חד סוכר שמהווה 50% מסוכר רגיל שאנחנו מכירים,
הוא גם נמצא בכמות גבוהה בממתיקים כמו דבש, אגבה, סוכר קוקוס, תמרים, פירות יבשים ומיצי פירות.
שלא כמו גלוקוז, הפרוקטוז לא מקפיץ רמות סוכר בדם ולכן יש רופאים שממליצים לצרוך ממתיקים עשירים בפרוקטוז- במיוחד לאנשים שסובלים מסכרת.
אבל, חשוב לדעת שפרוקטוז, צריך לעבור עיכול וניקוי מהגוף דרך הכבד שלנו. כשיש עומס, זה יכול לגרום לכבד שומני.
זו אחת הסיבות שנשים עם שחלות פוליציסטיות לפעמים חוות כבד שומני בנוסף, יש לזה קשר ישיר והמשכי לצריכת הפרוקטוז.
זו הסיבה שאני ממליצה לנשים עם שחלות פוליציסטיות להימנע מממתיקים טבעיים.
במקום זאת המתיקו עם פירות- אמנם יש בהם פרוקטוז- אבל כמות מזערית, שהמבנה של הפרי יחד עם סיבים תזונתיים לא מכביד על הכבד.
כשזה כמות קטנה, הפרוקטוז הופך לגלוקוז לפני שמגיע לכבד.
בנוסף, יש בפירות חומר בשם פוליפנינלים- שנותנים איזון נגדי לפרוקטוז והשפעותיו.
ובכל מקרה, אני ממליצה על 2 מנות פירות ביום.
אז אם את ממתיקה את הקינוח שלך עם פירות- מנה אחת תיחשב למנת פרי.
סיכום- הימנעי מממתיקים טבעיים ופירות יבשים
ונסי להמתיק דווקא עם פירות טריים.
במיני קורס "בטלי את התשוקה לסוכר!" יש ל אופציה לשדרג ולקבל חוברת מתכונים שממותקים ע"י פירות בלבד- מאפינס, עוגיות, בראוניז ועוד- זה אוסף מהמם שייתן לך את המתיקות שאת מחפשת מבלי לדאוג לבריאותך.