בראוניז בטטה- נשמע שילוב מוזר אולי?
אבל הבטטה עוזרת להמתיק את הבראוניז באופן טבעי כדי שנצטרך להשתמש במינימום של ממתיק אחר.
מחקרים מראים שהבטטה עוזרת להוריד רמות סוכר בדם ואפילו להוריד רגישות לאינסולין אצל נשים שסובלות מסכרת, שחלות פוליציסטיות ותנגודת אינסולין.
בנוסף, הסיבים התזונתיים של הבטטה גם הם עוזרים להוריד רמות סוכר בדם,
אז שילוב של ירקות בקינוחים- זו דרך טעימה לשדרג בריאותית את הקינוח שלך.
הממתיק שבחרתי למתכון, מעבר לבטטה- מייפל טבעי.
המייפל הטבעי הוא עם ערך גליקמי נמוך ביחס לממתיקים טבעיים אחרים,
(שזה אומר שהוא לא יקפיץ את רמות הסוכר בדם יותר מידי)
אבל עדיין נרצה להשתמש בו לעיתים רחוקות,
ולאכול אותו יחד עם חלבונים, ושמנים בריאים וסיבים תזונתיים-
שלושת הדברים שיעזרו לאזן ולהוריד רמות סוכר בדם.
המעבר לתזונה ללא סוכר- במיוחד לנשים שסובלות מחוסר איזון הורמונלי- חייבת להיעשות בצורה שתהפוך לדרך חיים של ממש.
ובשביל זה חשוב להכיר אופציות למתוקים ואיך לאכול אותם לזמנים שמתחשק לנו להתפנק על משהו מתוק.
(במיני קורס "בטלי את התשוקה לסוכר!" את תלמדי ממש איך להפטר מהתשוקה ועדיין להתפנק מידי פעם…)
הבראוניז האלה יוצאים קצת פאדג'י ורטובים.
מחכה לשמוע איך יצא לך!
לבריאותך יקרה,
מירי
בראוניז בטטה
רכיבים:
1 בטטה מבושלת וקלופה
1/2 כוס רסק תפוחים
1 כפית וניל
1 ביצה
1/4 כוס ממרח שקדים + לקישוט
1/4 כוס מייפל
1/4 כוס שמן קוקוס
1/2 כוס קקאו
1/2 כוס קמח שיבולת שועל ללא גלוטן
1/2 כוס קמח קוקוס
1 כפית אבקת אפיה
קמצוץ מלח ים
הוראות הכנה:
1- מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
2- במעבד מזון מערבבים יחד את הבטטה, וניל, ממרח שקדים, ביצה ומייפל למרקם קרמי אחיד. מעבירים לקערה.
3- מוסיפים את שאר הרכיבים ומערבבים היטב.
4- מעבירים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפיה ומזליפים מעל ממרח שקדים
5- אופים למשך 20-30 דק', מחכים שיתקרר ומגישים- לאכסן בקירור או הקפאה.
בתאבון ולבריאות 🙂