איך באמת אפשר להימנע מסוכר?
שבוע שעבר דיברנו על שלושת הדרכים המפתיעים שסוכר משפיע על פוריות.
בעקבות הכתבה הזו קיבלתי הרבה שאלות לגבי- איך *באמת* אפשר להפטר ממתוק ומהמשיכה למתוק לתמיד?
אז היום נדבר ממש על שלושת עמודי הבריאות כדי להצליח לעשות שינוי תזונתי ומתקיים.
העמוד הראשון- אני קוראת לו: "נהנים מהמסע!"
- והשלב הראשון בהנאה מכל מסע שכולל שינוי תזונתי- הוא פשוט לאכול טעים ושיהיו תחליפים מדהימים ומפנקים.
כי ברגע שנאכל טוב וטעים- אז כבר הרגשת החסך הטבעי יורדת
ומעבר לכך, מבחינה ביולוגית, ברגע שאת אוכלת טוב ובשפע, את מזינה את הדוף שלך בוויטמינים ומינרלים ומחזירה את הגוף לאיזון ולכן באופן טבעי יהיה לך פחות משיכה למתוק.
המשיכה למתוק הרבה פעמים נובעת מחוסר אנרגיה וצורך בליפט מהיר- וסוכר בהחלט עושה את זה (עד לנפילה המרה באנרגיה של אחרי…)
- נקודה נוספת ולא פחות חשובה במסע בהנאה- לעשות שינוי בכל ההסתכלות שלנו, בכל היחס שלנו כלפי עצמינו וכלפי הצורך שלנו בשינוי.
הרי אם נהיה במסכנות על מר גורלנו- זה לא באמת ישרת אותנו בצעידה קדימה, אבל אם נבוא בגישה והסתכלות של חמלה כלפי גופינו וכל מה שעברנו יחד, ומתוך רצון להיטיב עם עצמי אני עושה את הצעדים המעצימים להיות השולטת על הגוף שלי. כשתגיעי לכל המסע הזה בגישה הזו- אני מבטיחה לך שהכל יראה אחרת!!
אז בואו נעבור לעמוד הבריאות השני- "דיוק אישי!"
- זה השלב שאנחנו קודם כל חוקרות ומבינות בצורה חד משמעית- מה בדיוק לא בסדר עם הגוף שלנו- על מה זה יושב. אז אם יש לי שחלות פוליציסטיות- איזה סוג יש לי? אם יש לי אתגרי פוריות- על מה בדיוק זה יושב? אם יש לי כאבים- ממה זה נובע? וכן הלאה. הדיוק הזה שם את העניינים מולנו בצורה מאוד עניינית ומכאן אנחנו יכולות להמשיך קדימה ולהביא לריפוי
- נקודה נוספת וחשובה לא פחות- עניין הניואנסים- יש הרבה נשים שמגיעות אליי ואומרות- אני אוכלת בריא, ממש לפי הספר ועדיין שום דבר לא זז- וחשוב לדעת שהגוף שלך הוא מופלא ויש צורך בדיוק וניואנסים מאוד קטנים אך משמעותיים בתוצאות שלהם.
2 הדברים האלה חשובים לגמילה מסוכר כדי להבין למה אני צריכות לסיים את מערכת היחסים שלנו עם סוכר, איך בדיוק הוא משפיע עליי ולמה מלכתחילה יש לי משיכה לסוכר- ומתוך המקום הזה, יש לך ידע עוצמתי שאיתו את יכולה לקחת את הצעדים הראשונים לפרידה מהסוכר בחייך.
העמוד הבריאות השלישי הוא "התמדה!"
כאן זה עניין של כלים שיעזרו לנו להתמיד לאורך זמן וכדרך חיים מש.
- הכנות כמשל- זו שיטה מותאמת לנשים עסוקות לדאוג שתמיד יהיה לנו משהו בשלוף מהמקרר ובמינימום התעסקות במטבח. כשתמיד יש לי משהו מוכן לנשנוש- הרבה יותר קשה "ליפול" לאכילת סוכר ונשנושים לא בריאים…
- בעמוד הזה אני מכניסה שוב את העניין של לאכול אוכל בריא ומפנק- כי זה גם כלי להתמדה! תדאגי לרפטואר של נשנושים ופינוקים ללא סוכר שיתנו לך את הפיקס כשאת רוצה להתפנק.
רק כשתצליחי לחבר בין שלושת עמודי הבריאות האלה- תצליחי לעשות שינוי אמיתי, טעים, שמח וכדרך חיים.
במיני קורס "בטלי את התשוקה לסוכר" אנחנו עובדות על שלושת עמודי הבריאות-
עם עבודה על Mindset, מתכונים מדהימים, מידע מעצים וכלים להתמדה כדרך חיים!