Lovefood בלוג

כתבות אחרונות

ארוחת בוקר ישראלית- איך נשדרג?

כולנו מכירים את ארוחת הבוקר הקלאסית הישראלית- חביתה, לחם, גבינות כמו קוטג' או גבינה לבנה וסלט ירקות קצוץ. ארוחת בוקר מוכרת לכולנו כ"ארוחה החשובה ביותר ביום", וזו לא טעות. לאחר לילה שלם של צום, הגוף צריך נוטריינטים כדי לתפקד, ולאחר לילה של צום הוא נדרש לכמות גדולה יותר של ויטמינים ומינרלים על מנת "לתת גז" ולהזין חזרה את הגוף לפתיחה טובה לבוקר. כשפותחים את היום בארוחת בוקר מזינה וטובה, המשך

לקריאה »

סלט ה"ענק הירוק"

סלט ורוטב ירוקים. למה כל הירוק הזה?  הצבע העז הזה בעלים ירוקים מעיד על חומר הנקרא "כלורופיל". הכלורופיל עוזר לנקות את הדם והתאים מרעלנים, נלחם במחלות ונותן קפיצה של אנרגיה. הסלט הזה (והרוטב לצידו) הוא פצצת ירוקים לגוף שיכול להיות תוספת נחמדה לכל ארוחה או לשמש כארוחה בפני עצמה! המתכון הזה מתאים גם לימות הפסח ולמי שנוהג לא לאכול קטניות.   סלט "הענק הירוק" לסלט: 2 כוסות חסה ערבית חתוכה

לקריאה »

תזונה בריאה בפסח

פסח מגיע בתחילת האביב. זה זמן שהטבע מתעורר לחיים ופורח והכל צבעוני ושמח. גוף האדם לוקח חלק במהפך האביבי הזה. זה זמן שאנחנו עוברים מהסתגרות בבית, מבלים יותר זמן בחוץ, ופותחים מעין "דף חדש". זה זמן אידיאלי לניקוי מערכות וריסטארט לבריאות שלנו. ואז… מגיע החג. יש הרבה יראה ופחד סביב החג הזה. סביב האוכל. מה נאכל? כמה יכאב לי הבטן? איך אשרוד? אני מאמינה שרוב ההתעסקות והחרדות נובעות מחוסר היכרות

לקריאה »

עוגיות ג'ינג'ר- קינמון

העוגיות האלה כ"כ טעימות. קשה להאמין שהן ללא גלוטן ועשויים מחומרים מעולים שמוסיפים בריאות לגוף שלנו! המרקם שלהן קריספי והתבלינים הופכים אותם למושלמות במיוחד ביום קר ליד כוס התה. הג'ינג'ר (זנגוויל) מככב בעוגיה- הוא שורש בעל יכולות פלאיות- למי שסובל מבעיות עיכול, לנשים בהריון שסובלות מבחילה- הזנגוויל יביא להקלה בתסמינים.  הוא אנטי-דלקתי ומחזק את המערכת החיסונית. יש מחקרים שמעידים על היכולת שלו לעזור במניעה ואפילו בהריסת תאים סרטניים ספציפים. אז

לקריאה »

עוגיות שוקולד צ'יפס- פקאן

עוגיות ללא גלוטן- תשתמשו בתערובת קמח שלי- כאן את העוגיות האלה אני מכינה כמעט קבוע לשבת- הם נהדרות לפינוק יחד עם כוס תה וגם הילדים שלי כולם אוהבים ואין להם מושג שהוא ללא גלוטן ועם רכיבים שמוסיפים בריאות. שמן קוקוס- הוא אנטי בקטריאלי ואנטי פטרייתי- ומושלם לאפיה . סוכר קוקוס- עוד מנפלאות צמח הקוקוס. הסוכר הזה יש לו ערך גליקמי נמוך ולכן לא מקפיץ רמות סוכר בדם. בנוסף הוא עשיר

לקריאה »

תערובת קמח ללא גלוטן

אפיה ללא גלוטן יכולה להרתיע. באיזה קמח נשתמש? איך נקבל מרקם נכון וטעים? בחנויות ניתן למצוא קמחים ללא גלוטן שאני ממליצה לכם לקרוא את התוית ולראות מה הרכיבים שמכניסים לקמח הזה. בנוסף, יש קמחים מצויינים מכל מיני- קמח אורז מלא, קמח חומוס ועוד- שהם בריאים לנו מאוד, אבל כשמשתמשים בכל אחד בנפרד, הוא לא תמיד משיג לנו את המרקם שאנו אוהבים. כשמערבבים בין כמה סוגי קמחים- זה נותן מרקם נעים

לקריאה »

תזונה בהנקה- חלב בשפע

יש הרבה מה לכתוב על תזונה בהנקה. הפעם אתמקד בנושא של החלב עצמו. פנתה אליי מישהי שרמת החלב שלה פחתה והיא לא רצתה לוותר על ההנקה. אז איך מגבירים ייצור של חלב אם בעזרת תזונה? לפני התזונה וקודם כל, תאמיני ביכולות המדהימות של הגוף שלך. דבר שני, ולא פחות חשוב- לעצור רגע ולבדוק, האם משהו השתנה? האם יש לי יותר לחץ לאחרונה? האם אני שותה פחות. ברגע שניגש לבעיה מתוך

לקריאה »